Για την αντιφασιστική συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Το Αντιφασιστικό-Αντιεξουσιαστικό Στέκι Δίστομο κάλεσε στην αντιφασιστική αντισυγκέντρωση στο Σύνταγμα από την πρώτη στιγμή που αντιληφθήκαμε ότι οι περιθωριακές γκρούπες παρακρατικών-φασιστών συναθροίζονται με αφορμή το νόμο για την αλλαγή φύλου, επί της ουσίας έχοντας την αυταπάτη ότι θα τους επιτραπεί η δημόσια παρουσία επειδή εμφανίζονται με την προβιά των αγανακτισμένων ή ότι το αντιφασιστικό κίνημα θα έχει διλήμματα όσον αφορά τη παρέμβασή του.

Από την πρώτη στιγμή, πάντα και πάντοτε, το ζήτημα για εμάς είναι ξεκάθαρο. Ούτε σπιθαμή γης στους φασίστες. Η υποτίμηση που οδήγησε τη γκρούπα της Χ.Α. στη βουλή δεν αποτελεί, ούτε τότε ούτε τώρα, επιλογή. Η οποιαδήποτε πρόκληση θα έχει απάντηση σε πρώτο χρόνο  και άμεσα όπως το καταλάβατε για ακόμα μια φορά σήμερα. Αφού είχαμε από νωρίς εξασφαλίσει τη κατοχή του χώρου όπου καλούσαν τη συγκέντρωσή τους τα νόθα της Χρυσής Αυγής (ΛΕΠΕΝ-ΑΜΕ-Ιερός Λόχος) και οι λοιπές αξιοθρήνητες ομάδες του ναζιστικού ‘’χώρου’’και με κεκτημένο την ακύρωση της συγκέντρωσής τους στο Σύνταγμα, επιλέξαμε να επιδιώξουμε την άμεση προσέγγιση της μάζωξής τους στο τέρμα της οδού Φιλελλήνων. Μια μάζωξη απ’την αρχή περικυκλωμένη από τα επίσημα κρατικά αδέρφια τους, τους μπάτσους. Ένα πλήθος από ΥΑΤ, ΥΜΕΤ, ΟΠΚΕ, ΔΙΑΣ για ακόμα μια φορά είχε περικυκλώσει την αντιφασιστική συγέντρωση και παράλληλα περείχε προστασία στους παρακρατικούς. Με δρομολόγιο μέσα από τα στενά της Πλάκας κατορθώσαμε να φύγουμε από την εποπτεία των μπάτσων και να κινούμαστε ανενόχλητοι σε όλο το ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

Ο αιφνιδιασμός μπάτσων και παρακρατικών ήταν πάλι πλήρης. Με αγωνία οι έντρομοι ματατζήδες κατάφεραν να μας απωθήσουν ελάχιστα πριν  περάσουμε από πάνω τους, μόνο χάρη στα χημικά τους. Το καταλάβατε ότι μπορούμε να φτάσουμε δίπλα σας όποτε το επιλέξουμε και δεν θα είστε πάντα τυχεροί. Χωρίς τους μπάτσους ούτε για κατούρημα.

Η εικόνα των εθνικιστών που απειλούν από τα πληκτρολόγια ήταν αυτή που όλοι ξέρουμε, χεσμένοι πίσω από τα ΜΑΤ. Τρέχοντας για κατούρημα στην Αίγλη. Σας το έχουμε ξαναπεί, η υπομονή μας αντίθετα από την οργή μας δεν είναι ανεξάντλητη. Οι νυχτερινές βόλτες θα πληρώνονται και το μήνυμα ήδη το πήρατε.

Το Αντιφασιστικό-Αντιεξουσιαστικό Στέκι Δίστομο ανυποχώρητα θα βρίσκεται πάντα στο δρόμο όπου και αν προσπαθείτε να ξεμυτίσετε. Με συλλογικό τρόπο και εδαφικοποιημένη συνεχή παρουσία στον Άγιο Παντελεήμονα θα συνεχίσουμε τον μαχητικό αντιφασιστικό αγώνα μέχρι την ολοκληρωτική επικράτηση.

Η άμεση συμπόρευση του μαχητικού αντιφασιστικού κινήματος παραμένει στόχος με προοπτική το όραμά μας για δημιουργία μαζικού μαχητικού πολύμορφου κινήματος.Χαιρετίζουμε όλους τους αντιφασίστες που βρέθηκαν μαζί μας στο δρόμο και ανανεώνουμε το ραντεβού μας στους επόμενους αγώνες. Το Δίστομο θα συνεχίσει να είναι ανοιχτό κάθε Σάββατο 18.00-20.00 περιφρουρώντας την αντιφασιστική νίκη στον Άγιο Παντελεήμονα.

ΥΓ. Ιδιαίτερους συντροφικούς χαιρετισμούς στους αντιφασίστες που τσάκισαν κάτι κωλόπαιδα στο Μοναστηράκι . Πάντα τέτοια και καλύτερα για όλους μας.

Αντιφασιστικό-Αντιεξουσιαστικό Στέκι Δίστομο

22/10/17

Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις και χαρακτηρίσθηκε , , . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.