Κάλεσμα στην αντιφασιστική συγκέντρωση-πορεία στο Ν.Ηράκλειο [ Δίστομο – ΑΣΥΝΦ]

Έχουν περάσει 4 χρόνια από τότε που έκλεισαν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο. Τόσο το ορμητικό αντιφασιστικό κύμα που είχε ξεσπάσει στο μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα και μετά, όσο και οι δράσεις μαχητικού αντιφασισμού από διάφορες συλλογικότητες και στέκια, κατάφεραν να στείλουν τους νεοναζί στις τρύπες τους.
Όμως, το τελευταίο διάστημα, παρατηρούμε μια προσπάθεια επανεμφάνισής τους στο Ν. Ηράκλειο. Από συνθήματα σε τοίχους, τρικάκια και φυλλάδια, μεχρι τραμπουκισμούς σε όποιους θεωρούν ως αναρχικούς ή κομμάτι του ευρύτερου ανταγωνιστικού κινήματος . Τελευταίο τους κατόρθωμα ήταν τα ξημερώματα πρωτομαγιάς στην πλατεία του Ν. Ηρακλείου ρωτόντας τον κόσμο που άραζε “ποιός είναι αναρχικός” και χτυπώντας έναν αγωνιστή αντιφασίστα που βρισκόταν εκείνη την ώρα στο σημείο.

Οι φασίστες επιθυμούν την επανεμφάνισή τους πάση θυσία στο Ν. Ηράκλειο ως κομμάτι μιας ευρύτερης στρατηγικής εδαφικής και κοινωνικής εδραίωσης. Γνωρίζουν,ωστόσο, πως οι γειτονιές του Ν. Ηρακλείου, της Ν. Ιωνίας και της Ν. Φιλαδέλφειας έχουν οξυμμένα αντιφασιστικά αντανακλαστικά. Ταυτόχρονα, κανέναν δεν πείθει το δήθεν αντισυστημικό τους προφίλ. Οι φασίστες-παρακρατικοί στοχοποιούν τους αγωνιστές,τους μετανάστες, τους εργάτες εν γένει σκοπεύοντας μέσω της τρομοκράτησης, να ανοίξουν το δρόμο για τους σχεδιασμούς των αφεντικών και του κράτους τους.

Το αντιφασιστικό κίνημα οφείλει να υπερασπίζεται έμπρακτα τα θύματα αυτής της επίθεσης, να στέκεται απέναντι σε κάθε απόπειρα τρομοκράτησης του λαού, να αντιπαλεύει κάθε τεχνητό διαχωρισμό που θέλουν να επιβάλλουν τα αφεντικά ανάμεσα στην εργατική τάξη. Αποτελεί καθήκον του μαχόμενου αντιφασιστικού κινήματος να μπλοκάρει την επιθετικότητα των φασιστών-παρακρατικών και να δώσει δυναμική απάντηση στις συνεχιζόμενες προκλήσεις τους το τελευταίο διάστημα στην περιοχή του Ν. Ηρακλείου.

ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ

ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

ΠΙΣΩ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ-ΕΜΠΡΟΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ

Προσυγκέντρωση-Πορεία:  

Παρασκευή 25/5 στις 19.00 στον σταθμό ΗΣΑΠ Νέο Ηράκλειο

 

 

Αντιφασιστικό-Αντιεξουσιαστικό στέκι Δίστομο

Αναρχική συλλογικότητα Νέας Φιλαδέλφειας

Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις και χαρακτηρίσθηκε , . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.