Κάλεσμα στα δικαστήρια για την αντιφασιστική παρέμβαση στα γραφεία της Χ.Α. στον Σταθμό Λαρίσης

Στις 7 Γενάρη του 2015 αποφασίσαμε να κάνουμε αντιφασιστική παρέμβαση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Σταθμό Λαρίσης. Εκείνη την ώρα είχαν εκδήλωση, οπότε υπήρχε και η ανάλογη περιφρούρηση εντός και εκτός του χώρου τους. Ήταν πολιτική μας απόφαση να κάνουμε αφισοκόλληση στα γραφεία τους μέσα από μια οργανωμένη παρέμβαση. Θέλαμε να καταδείξουμε σε αυτούς πως, όταν βρίσκονται μπροστά σε μια οργανωμένη και αποφασισμένη δύναμη, χωρίς την προστασία της αστυνομίας, η μοναδική λύση που έχουν είναι η οπισθοχώρηση και το κλειδαμπάρωμα. Όπως και έγινε. Ταυτόχρονα, την ίδια στιγμή με την αφισοκόλληση,στον απέναντι δρόμο πραγματοποιήθηκε εικαστική παρέμβαση στο εμετικό τους γκράφιττυ. Καθόλη τη διάρκεια της παρέμβασης, ο Πέτρος Περράκης σημάδευε με το όπλο του σε ευθεία βολή (μέσα από τα ρολλά) την περιφρούρηση της παρέμβασης- χωρίς αυτό να μας πτοήσει καθολου. Μετά το τέλος της, αποχωρήσαμε συγκροτημένα με χαλαρό βηματισμό προς τον Σταθμό Λαρίσης.

Γεωγραφικά, στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα ως το Σταθμό Λαρίσης, έχουν γίνει δεκάδες επιθέσεις με μαχαίρια σε μετανάστες και αγωνιστές. Αυτό ήταν μια πολιτική απάντηση πως εφόσον είμαστε εμείς εδώ, αυτά τελείωσαν. Σημαντικό είναι να αναφερθει ότι πολλοί από εμάς γυρίσαμε πίσω, ενώ θα μπορούσαμε να αποφύγουμε την σύλληψη από την ομάδα Δ.Ε.Λ.Τ.Α στο μετρό Πανεπιστήμιο, ώστε να ελαχιστοποιήσουμε τις πιθανότητες να χτυπηθούν σύντροφοι κατά τη διάρκεια της σύλληψής τους. Για εμάς, το τι είναι δίκαιο και νόμιμο δεν καθορίζεται από την αστική δικαιοσύνη και τους μηχανισμούς του κράτους. Αντιλαμβανόμαστε την δίωξη μας ως ποινικοποίηση της πρακτικής του μαχητικού αντιφασισμού. Ακριβώς πάνω σε αυτή τη λογική, αναλαμβάνουμε την ευθύνη της αντιφασιστικής παρέμβασης στα γραφεία της Χρυσής Αυγής και αρνούμαστε κάθε κατηγορία.

To Αντιφασιστικό- Αντιεξουσιαστικό Στέκι Δίστομο συνεχίζει σταθερά εδώ και 3 χρόνια από την έναρξη της λειτουργίας του να βρίσκεται στην κατεύθυνση του εδαφικοποιημένου μαχητικού αντιφασισμού. Για εμάς, ο αντιφασιστικός αγώνας δεν είναι μόνο ιδεολογικός –  θεωρητικός  αλλά προϋποθέτει και την υλική σύγκρουση με τις συμμορίες των παρακρατικών – φασιστών. Δεν είναι έργο μιας πράξης, χρειάζεται επιμονή και υπομονή, σχέδιο, ευελιξία, απαραίτητες τακτικές προσαρμογές, που θα πρέπει να παίρνουν υπόψη τους γενικότερους συσχετισμούς δύναμης και μία συνολικότερη στρατηγική. Ο αντιφασιστικός αγώνας αν δεν είναι εδαφικοποιημένος, αν δεν οργανώνει τους υλικούς όρους της αντιπαράθεσης δεν μπορεί να αποβεί νικηφόρος. Η ενότητα και οργάνωση του μαχητικού αντιφασιστικού κινήματος αποτελεί πρωταρχικό και άμεσο καθήκον για κάθε αγωνιζόμενο άνθρωπο, για κάθε συνεπή αντιφασίστα.

Την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου καλούμε κάθε αντιφασίστα και αντιφασίστρια να βρεθεί στο Δικαστήριο.Καμία εντύπωση δεν μας προκαλεί η περσινή προσπάθεια των δελτάδων να υποκαταστήσουν την μη παρουσία των χρυσαυγιτών μέσα από την προκλητική τους συμπεριφορά. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να αμφισβητήσει την παρουσία και την ηγεμονία  του οργανωμένου αντιφασιστικού κινήματος την συγκεκριμένη μέρα και ώρα.

ΠΙΣΩ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ
ΕΜΠΡΟΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ

Κάλεσμα: 12 Oκτώβρη, ώρα 09:00, Κτίριο 9, Αίθουσα 12 Δικαστήρια Ευελπίδων

Αντιφασιστικό-Αντιεξουσιαστικό Στέκι Δίστομο.

Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις και χαρακτηρίσθηκε , , . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.