Ανακοίνωση για το κλείσιμο των γραφείων της Λ.Ε.Π.ΕΝ

Το Αντιφασιστικό στέκι ΔΙΣΤΟΜΟ ανακοινώνει στους κατοίκους του Αγ. Παντελεήμονα και σ’ όλους τους αντιφασίστες ότι τα γραφεία της Λ.Ε.Π.ΕΝ του παρακρατικού πρώην χρυσαυγίτη  Χρήστου Ρήγα, στην οδό Υγείας, έκλεισαν.

Στα μέσα Αυγούστου πληροφορηθήκαμε την έναρξη λειτουργίας των γραφείων του φασιστικού – παρακρατικού μορφώματος στην γειτονιά μας. Οι φασίστες υπολογίζοντας στην κάλυψη της αστυνομίας και στο κλείσιμο του ΔΙΣΤΟΜΟΥ για την θερινή σεζόν, θεώρησαν ότι θα είχαν τον απαραίτητο χρόνο για να εγκατασταθούν στον Αγ. Παντελεήμονα και να ανακτήσουν το χαμένο γόητρο της Χρυσής Αυγής, κάτι που πίστευαν ότι θα τους έβαζε με αξιώσεις στο κάδρο της ακροδεξιάς πολυκατοικίας. Υπολόγισαν όμως χωρίς τον ξενοδόχο.

Από την πρώτη στιγμή της πληροφορίας για εμάς ο στόχος ήταν σαφής, λουκέτο στα γραφεία της Λ.Ε.Π.ΕΝ, τσάκισμα κάθε προσπάθειας για φασιστική παλινόρθωση και υπεράσπιση της αντιφασιστικής ζώνης του Αγ. Παντελεήμονα. Η κινητοποίηση των αντιφασιστικών δυνάμεων ήταν άμεση, πολύμορφη και ανάλογη της πρόκλησης.

Η συνεχής παρουσία στη γειτονιά και οι δράσεις των αντιφασιστών δεν άφησαν κανένα περιθώριο στους σχεδιασμούς των παρακρατικών. Στην πράξη τα γραφεία των αποβρασμάτων δεν άνοιξαν ποτέ. Ήταν πάντα υπό πολιορκία. Η αμέριστη συμπαράσταση που έδωσαν οι δυνάμεις καταστολής στους ελάχιστους τραγικούς φασίστες, δεν τους έδωσε κανένα επιθυμητό αποτέλεσμα. Καμία δύναμη δεν μπορεί να τους προστατεύσει από την δίκαια οργή μας.

Η συμμετοχή και η έμπρακτή αλληλεγγύη εκατοντάδων συντρόφων μας όλο αυτό το διάστημα έκανε απαγορευτική ,για τον Ρήγα ,τη παραμονή ακόμη και αυτών των μόνιμα κλειστών γραφείων.

Από την πλευρά μας χαιρετίζουμε όλες τις αντιφασιστικές δυνάμεις που μας βοήθησαν να υλοποιήσουμε τον σχεδιασμό και στηρίζουμε όλες τις αντιφασιστικές ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν στον Αγ. Παντελεήμονα κατά αυτό το διάστημα.

Η επιτυχημένη ως τώρα έκβαση του συνολικού αντιφασιστικού αγώνα στον Αγ. Παντελεήμονα, από την 1η μέρα λειτουργίας του ΔΙΣΤΟΜΟΥ, αποτελεί παρακαταθήκη για όλο το αντιφασιστικό κίνημα και πρέπει να φυλαχθεί σαν κόρη οφθαλμού.

Η εκδίωξη της Λ.Ε.Π.ΕΝ αποτελεί μία ακόμη απόδειξη ότι το αντιφασιστικό κίνημα μπορεί όταν οργανώνει με σύνεση την ταχτική του να πετυχαίνει μικρές, μα τόσο σημαντικές για την ψυχολογία, νίκες.

Ο μαχητικός αντιφασισμός έχει την δυνατότητα και την προοπτική να απλωθεί σε κάθε γειτονία, να γίνει το αντίπαλο δέος στους φασίστες και στους κρατικούς προστάτες τους.

Ο αντιφασιστικός αγώνας είναι ένας πολιτικός αγώνας αλλά και ένας αγώνας περιφρούρησης ενάντια σε κάθε απόπειρα επίθεσης στους αδύναμους και τους απόκληρους. Οι παρακρατικοί – φασίστες στοχοποιούν τους αγωνιστές, τους μετανάστες, τους εργάτες εν γένει σκοπεύοντας μέσω της τρομοκράτησης, να ανοίξουν το δρόμο για τους σχεδιασμούς των αφεντικών και του κράτους τους.

Το αντιφασιστικό κίνημα υπερασπίζεται έμπρακτα τα θύματα αυτής της επίθεσης, βρίσκεται απέναντι στις απόπειρες τρομοκράτησης του λαού, αντιπαλεύει κάθε τεχνητό διαχωρισμό που θέλουν να επιβάλλουν τα αφεντικά ανάμεσα στους προλετάριους.

Ο αντιφασιστικός αγώνας δεν είναι μόνο ιδεολογικός –  θεωρητικός  αλλά προϋποθέτει και την υλική σύγκρουση με τις συμμορίες των παρακρατικών – φασιστών. Ο αντιφασιστικός αγώνας δεν είναι έργο μιας πράξης, χρειάζεται επιμονή και υπομονή, σχέδιο, ευελιξία, απαραίτητες τακτικές προσαρμογές, που θα πρέπει να παίρνουν υπόψη τους γενικότερους συσχετισμούς δύναμης και μία συνολικότερη στρατηγική. Ο αντιφασιστικός αγώνας αν δεν είναι εδαφικοποιημένος, αν δεν οργανώνει τους υλικούς όρους της αντιπαράθεσης δεν μπορεί να αποβεί νικηφόρος. Η ενότητα και οργάνωση του μαχητικού αντιφασιστικού κινήματος αποτελεί πρωταρχικό και άμεσο καθήκον για κάθε αγωνιζόμενο άνθρωπο, για κάθε συνεπή αντιφασίστα.

Το αντιφασιστικό στέκι ΔΙΣΤΟΜΟ συνεχίζει να υπερασπίζεται καθημερινά την αντιφασιστική ζώνη του Αγ. Παντελεήμονα. Συνεχίζει να εργάζεται πάνω στην μετωπική συμπόρευση όλων την μαχητικών αντιφασιστικών δυνάμεων. Κάθε νέα απόπειρα από παρακρατικούς – φασίστες να εγκατασταθούν στην γειτονιά θα αντιμετωπίζεται άμεσα και με όλα τα μέσα. Η υπομονή σε αντίθεση με την οργή μας δεν είναι ανεξάντλητη.

Ούτε σπιθαμή γης σε φασίστες – παρακρατικούς.

Πίσω ρουφιάνοι – εμπρός αντιφασίστες.

Αντιφασιστικό / αντιεξουσιαστικό στέκι Δίστομο

Αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας

Κόκκινη Γραμμή – Ομάδα για την εργατική αντεπίθεση

Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.