Ενημέρωση από τη δίκη του αντιφασιστικού-αντιεξουσιαστικού στεκιού Δίστομο

Την Πέμπτη 12 Οκτώβρη 2017 πραγματοποιήθηκε η δίκη για την αντιφασιστική παρέμβαση του αντιφασιστικού-αντιεξουσιαστικού στεκιού Δίστομο στα γραφεία της Χ.Α. στον σταθμό Λαρίσης τον Γενάρη του 2015. Η αθώωση των μελών του Διστόμου και των αντιφασιστών-ιων αποτελεί νίκη του μαχόμενου αντιφασιστικού κινήματος. Μετά από 3 συνεχόμενες απουσίες των χρυσαυγιτών μαρτύρων κατηγορίας, με έκπληξη αλλά και ‘’χαρά’’ δεχτήκαμε την παρουσία τους στην αίθουσα του δικαστηρίου. Η διαδικασία της δίκης ξεκίνησε με συμπλοκή των αντιφασιστών με διμοιρία Υ.Μ.Ε.Τ. η οποία ήταν επιφορτισμένη να φυλάει τον παρακρατικό πιστολέρο Περράκη καθ’όλη την διάρκεια της κατάθεσης του ακόμη και μέσα στη δικαστική αίθουσα.

Όσο κατέθετε ο Περράκης η διμοιρία είχε υψωμένες τις ασπίδες της απέναντι στον αλληλέγγυο κόσμο και τους κατηγορούμενους, ορθώνοντας τοίχος προστασίας μπροστά του. Κατά την αποχώρησή του, φυγαδεύτηκε ξανά με τη συνοδεία Υ.Μ.Ε.Τ. δεχόμενος φτυσίματα και καφέδες. Στην προσπάθεια της αστυνομίας να περιφρουρήσει τον Περράκη ματατζής έσπρωξε έναν σύντροφο και έναν ηλικιωμένο ο οποίος έπεσε από ύψος 1,5 μέτρου χτυπώντας το κεφάλι του και σπάζοντας το χέρι του. Στη συνέχεια, αφού επιβάλλαμε ότι η δίκη θα συνεχιστεί χωρίς την παρουσία Υ.Μ.Ε.Τ. και Μ.Α.Τ. στην αίθουσα του δικαστηρίου, ξεκίνησε ο δεύτερος γύρος καταθέσεων. Εκεί, ξεφτιλήστηκαν ο Παναγιώτης  Ρακοβίτης και ο Δημήτρης Τζαβέλλας , που η ηγεσία της Χ.Α. άφησε βορά στις ορέξεις του αντιφασιστικού κινήματος. Ήταν τέτοιος ο τρόμος τους που κατά τη διάρκεια της απολογίας τους έτρεμαν και έπεφταν σε αντιφάσεις. Μετά την κατάθεσή τους προσπάθησαν-ανεπιτυχώς- να φύγουν αλώβητοι μέσα από το πλήθος. Έπειτα, τον λόγο πήρε ο ιδιοκτήτης των γραφείων της Χ.Α., ο οποίος πιεσμένος από το κλίμα που επικρατούσε στην αίθουσα αλλά και συνολικά από τις ήττες που έχει δεχτεί η Χ.Α. στα γραφεία της τα τελευταία χρόνια, δήλωσε ανοιχτά πως επιθυμεί να κλείσουν τα γραφεία της Χ.Α. στο σταθμό Λαρίσης.

Σαν στέκι Δίστομο υπερασπιστήκαμε ανοιχτά την επιλογή να μην αφήνουμε χιλιοστό γης στους φασίστες, την δυνατότητα που πρέπει και μπορεί να έχει κάθε αντιφασίστας-ια  να βρίσκεται ανά πάσα ώρα και στιγμή έξω από τα γραφεία της Χ.Α.. Την επιλογή της πρακτικής μας αντίληψης μεταφέραμε και εντός της δικαστικής αίθουσας, αντιστρέφοντας το κλίμα των κατηγορουμένων έναντι των κατήγορων. Η αντιφασιστική ενότητα είναι ο μόνος συνεπής δρόμος για την μαχητική-υλική σύγκρουση με τον φασισμό.

Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις και χαρακτηρίσθηκε , , , , . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.